Υλικά Ποδιών

Demotec 95

Τα προβλήματα των άκρων ποδών στα βοοειδή προκαλούν πόνο, ανησυχία και οικονομικές απώλειες. Τα πέλματα των ζώων μολύνονται, οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης και αν εφαρμόζεται.

Οι καταστάσεις αυτές επηρεάζουν την κινητικότητα των ζώων με εμφάνιση πόνου και ανησυχίας, που επηρεάζουν με αποτέλεσμα τη μείωση της γαλακτοπαραγωγής και του σωματικού τους βάρους. Είναι λοιπόν σημαντικό να λαμβάνει κανείς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θεραπεία αυτών των καταστάσεων ώστε να περιορίζει στο ελάχιστο τις οικονομικές απώλειες.

demotec

Η σπουδαιότητα της αρχικής θεραπείας: Η αρχική θεραπεία πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό, ενώ ταυτόχρονη θεραπεία με Demotec 95 υποβοηθά στη γρηγορότερη ίαση με μεγάλη επιτυχία. Συνήθως μολύνεται ένα δάκτυλο, έτσι είναι δυνατή η εφαρμογή ενός ξύλινου παπουτσιού στο υγιές δάκτυλο. Αυτό όχι μόνο απομακρύνει το προσβεβλημένο δάκτυλο από τη βρωμιά, καθιστώντας έτσι αποτελεσματική τη θεραπευτική ή χειρουργική αγωγή, αλλά επιπλέον μετατοπίζει σημαντικά το βάρος στο υγιές δάκτυλο, δίνοντας στο προσβεβλημένο τη δυνατότητα να ξεκουραστεί.

Εύκολη ανάμιξη και εφαρμογή: 35ml υγρού τοποθετούνται σε ένα κύπελλο στο οποίο προσθέτουμε ένα φάκελο σκόνης (70gr). Γίνεται καλή ανάμιξη με μία σπάτουλα. Σε μερικά δευτερόλεπτα έχουμε ένα εύπλαστο υλικό σαν στόκο, το οποίο δεν κολλάει στα χέρια. Το εφαρμόζουμε αμέσως στη βάση του δακτύλου και στο ξύλινο παπουτσάκι. Τοποθετούμε το παπουτσάκι επάνω στο δάκτυλο και απλώνουμε το υπόλοιπο υλικό γύρω από το σημείο επαφής.

Οικονομία σε χρόνο και χρήματα: Η προηγμένη τεχνολογία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία κτηνιάτρων και ειδικών στην περιποίηση των άκρων ποδών, επιτρέπουν η ανάμιξη και η εφαρμογή του Demotec 95 να γίνεται με ένα ορθό και επιστημονικό τρόπο σε ελάχιστο χρόνο. Μετά την αρχική προετοιμασία τουσ υγιούς δακτύλου που να εξασφαλίζει ότι η επιφάνεια είναι απαλλαγμένη από σωματίδια και βρωμιές, η όλη διαδικασία εφαρμογής ολοκληρώνεται σε 2-3 λεπτά.

Demotec Easy Block

Το Demotec easy–block είναι ένα προϊόν για την περιποίηση των χηλών, το οποίο λαμβάνοντας υποψήν την ανατομία του άκρου ποδός προσαρμόζεται σε χηλή οποιουδήποτε μεγέθους και τη γρήγορη, εύκολη, ασφαλή και οικονομική χρήση του, ελαχιστοποιεί τα προβλήματα χωλότητας.

Τρόπος Χρήσης: Καθαρίζουμε την υγιή χηλή απομακρύνοντας τη βρωμιά και το χαλαρό κεράτινο ιστό, τοποθετούμε το υγρό μέσα στο Easy – Block, ψεκάζουμε τη σκόνη επάνω στο υγρό και το τοποθετούμε στη χηλή. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά, με ελάχιστη προσπάθεια και εξαιρετικά χαμηλό κόστος

demotec_block

Demotec Practic Boot

Τη λύση για τις δύσκολες περιπτώσεις χωλότητας.
Η χωλότητα εξαπλώνεται στο κοπάδι προκαλώντας πόνο, ανησυχία, με τελικό αποτέλεσμα σημαντική οικονομική ζημία. Το Demotec Plastic Boot αποτελεί τη λύση για τη θεραπεία των φλεγμονών και επίμονων λοιμώξεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά πολλές φορές. Διατηρώντας καθαρά τα πέλματα επιτυγχάνει την τοπική θεραπεία με μεγαλύτερη επιτυχία και ελαχιστοποιεί την περίπτωση δευτερογενών μολύνσεων.

Το Demotec Plastic Boot επιτρέπει την εισαγωγή και την αφαίρεση διαλυμάτων διαμέσου ενός σωλήνα, (αναπόσπαστο κομμάτι της μπότας), είτε πρόκειται για μαλακτικό, είτε για ένα υπέρτονο ή θεραπευτικό διάλυμα κάτω από την καθοδήγηση κτηνιάτρου

demotec_practic

Hoof Clear

Συμβουλή για χρήση χαμηλής πίεσης ψεκαστικού σε διάλυση 20% ή 50% με νερό ανάλογα με την κατάσταση. Το διάλυμα με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 3 μήνες.Για ποδόλουτρα η αναλογία πρέπει να είναι 2%
Οδηγίες

  1. Παγιδεύστε τα ζώα
  2. Όσο πιο καθαρές οι οπλές τόσο το καλύτερο
  3. Κάντε ένα διάλυμα Hoof-Clear

*20% Hoof-Clear, 80% Nερό για μικρό πρόβλημα
*50% Hoof-Clear, 50% Νερό για σοβαρό πρόβλημα

 1. Ψεκάστε το διάλυμα στις οπλές
 2. Εάν είναι δυνατό αφήστε τα ζώα παγιδευμένα για μικρό διάστημα μετά τον ψεκασμό
Hoofclear-10L-150-1

Hoof-Mix

To Hoof-Mix είναι ειδικά σχεδιασμένο για ποδόλουτρα. Με τη χρήση του Hoof – Mix ελέγχονται οι λοιμώξεις, λόγω του πολύ ευρέως φάσματος δράσης του.
Η εγκεκριμένη εναλλακτική λύση στη χρήση του θεικού χαλκού και φορμαλδεύδης.
Αντίθετα με τη φορμαλδεύδη και το θειικό χαλκό το Hoof – Mix δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο και την υγεία των ζώων και είναι φιλικό για το περιβάλλον.
Το Hoof – Mix είναι φιλικό για το χρήστη, τα ζώα και το περιβάλλον.
Το Hoof – Mix βασίζεται στη συνεργική δράση μίγματος οξέων και συστατικών σε υψηλή συγκέντρωση, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο των βακτηριακών λοιμώξεων. Αυτό το αποτέλεσμα έχει την άριστη επίδραση στη φροντίδα των ποδιών.
Ελάχιστο κόστος και μέγιστο όφελος

Οδηγίες
Ομαδική χρήση για ποδόλουτρα

  1. Συχνότητα: Μία φορά ανά 14 ημέρες έως μία φορά τον μήνα
  2. Χρήση μία δόσης διαλύματος 4-5%
  3. Καθαρισμός των ποδιών πριν τη διέλευση των ζώων από το ποδόλουτρο
  4. Ποδόλουτρο αρκετά μεγάλων διαστάσεων

*Ελάχιστο περιεχόμενο 150lt
*Ελάχιστες διαστάσεις 200x80x12cm

 1. Ανανέωση του ποδόλουτρου μετά από διέλευση 150 αγελάδων
Hoofmix

Solka Hoofgel

Περιποίηση αγελάδας με πρόβλημα στις οπλές
Οδηγίες

 1. Καθάριστε τις οπλές
 2. Περιποιηθείτε τα νύχια εάν είναι απαραίτητο
 3. Καθαρίστε και στεγνώστε την οπλή και το μεσοδακτύλιο διάστημα
 4. Απλώστε ένα καλό στρώμα από Hoofgel στο πίσω μέρος και ανάμεσα στις οπλές. Εάν είναι δυνατό αφήστε το να στεγνώσει μερικά λεπτά
 5. Εάν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό δέστε τη οπλή με ένα επίδεσμο
 6. Αφαιρέστε το επίδεσμο μετά από 5 – 7 ημέρες
 7. Όταν αφαιρέσετε τον επίδεσμο βάλτε ξανά Hoofgel
solka_gel

Inciprop Hoof

Ειδικό προϊόν για την φροντίδα των χηλών σε αγελάδες και πρόβατα. Εφαρμογή με ποδόλουτρα ή μεμονομένα με τοπικό ψεκασμό.
Πλεονέκτηματα του ΙΝCIPROP-HOΟF

  1. καθαρίζει και φροντίζει τις βαρειές περιπτώσεις μολυσμένων οπλών
  2. Έχει υψηλή επίδραση λόγω του συνδυασμού:

α) Τεταρτογενής ενώσεις αμμωνίου
β) Γλουταραλδεϋδη
γ) Θειικό αλουμίνιο
δ) Χαμηλό ποσοστό θειικού χαλκού

 1. Το Inciprop Hoof είναι εξαιρετικό βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο
 2. Το Inciprop Hoof μειώνει τον κίνδυνο επιμολύνσεων
 3. Το Inciprop Hoof διατηρεί την ελαστικότητα του κερατοειδή της οπλής
 4. Το Inciprop Hoof είναι αποτελεσματικό σε νερό υψηλής σκληρότητας
 5. Το Inciprop Hoof είναι απαλλαγμένο από φορμόλη και αντιβιοτικά (δεν έχει περίοδο απόσυρσης)
inciprop-hoof